1.12.1

News

Oct 12, 2017

Denetim ve Tasarım Süreçlerini İyileştirmek İçin Artırılmış Gerçeklik (AR) Kullanılıyor

Lake Mary, FL, 9 Ekim, 2017 - Fabrika metrolojisi, inşaat BIM/CIM’i, ürün tasarımı, kamu güvenliği, adli bilişim ve 3D çözüm uygulamaları için 3D ölçüm ve görüntüleme çözümlerinde dünyanın en güvenilir kaynağı olan FARO® (NASDAQ:FARO), FARO® Visual InspectTM ürün ailesinin hazır olduğunu duyurdu. Bu yenilikçi platform, büyük, karmaşık 3D CAD (bilgisayar destekli tasarım) verilerinin bir iPad’e aktarılmasına ve sonra da mobil görüntüleme ve gerçek dünya şartları ile karşılaştırma için kullanılmasına izin veriyor. Bu, üretim, inşaat veya tasarım süreçlerinde daha erken aşamada hata tespiti yaparak gerçek zamanlı, uygulanabilir bir üretime izin veriyor. Daha fazla bilgi için şu adrese bakabilirsiniz: https://www.faro.com/tr-tr/urunler/factory-metrology/visual-inspect/

Oct 10, 2017

Kurumların IoT’yi genel operasyonlarında gittikçe daha fazla benimsemesi ile birlikte, Gartner geçtiğimiz yıl 5 milyondan fazla yeni nesnenin her gün ağlara bağlandığını ve 2020 yılına kadar toplam 21 milyar cihazın bağlanmış olacağını tahmin ediyor. Bu çok fazla ‘nesne’ iken, günümüzün kurumsal IoT öyküsünün ise sadece bir bölümüdür.

 Aynı zamanda, çalışan verimliliğine basit bir odaklanma ile, eski işyeri paradigmasından, ofis binalarında, üretim katında ve endüstriyel ortamlarda işbirlikçi bir dijital çalışma modeline doğru kayda değer bir kayma görüyoruz.

Bu iki eğilimin birleşmesi, çalışma alanlarını oluşturmak, çalışanları yönetmek ve akıllı bir teknolojiyi benimsemek için yeni yollar açıyor. Bina ve süreç otomasyonları için işverenler, bireysel çalışma alanlarında, operasyonlarda, BT içinde ve marka düzeyinde deneyimleri en iyi hale getirmek için daha değişebilir ve esnek stratejiler sunuyorlar.

Sep 14, 2017

FARO®, QuantumM ile Yeni Nesil FaroArm®’ı Genişletiyor

En Sıkı Uluslararası Kalite Standartlarına Bağlılık Sağlanıyor

 Lake Mary, FL, 14 Eylül 2017 - Fabrika metrolojisi, inşaat BIM/CIM’i, ürün tasarımı, kamu güvenliği adli bilişimi ve 3D çözüm uygulamaları için 3D ölçüm ve görüntüleme çözümlerinde dünyanın en güvenilir kaynağı olan FARO® (NASDAQ:FARO), yeni FARO® QuantumM FaroArm®’ı tanıttı. Bu ek, 3 Ağustos 2017'de duyurulan QuantumS FaroArm®'ın öncülüğünde yeni nesil FaroArm® portföyünü tamamlıyor.QuantumM, QuantumS'in yüksek performanslı özelliklerine ihtiyaç duymayan uygulamalar için onu istisnai bir orta pazar alternatifi haline getiren bir doğruluk spesifikasyonu ile portföyündeki diğer ürünlerle aynı yüksek performanslı özellikleri içeriyor.

CMS - 1.12.1 - Rontiki
 

Haber Detay

Apr 12, 2016

PAKDER - Diyetisyen Dilara Koçak: Bakliyat unu, sağlıklı bir yaşam için günlük beslenmemize dahil edilmeli

Category: Basın Bülteni
Posted by: promedia

“Bakliyatın Hayatımızdaki Yeri, Sağlık ve Beslenme Avantajları” konusunda düzenlenen atölye çalışmasına katılan Diyetisyen Dilara Koçak;  “Bakliyatlar yüksek protein, yüksek lif içermesi ve yağ içermemesi sebebiyle beslenmemizin önemli bir parçası, özellikle glüten hassasiyeti olanlar için de iyi bir seçenek. Geleneksel kuru fasulye, nohut ve mercimeğimiz çok lezzetli ama biraz daha farklı tariflerle tüketimi arttırmak ve toplumun geneline yaymak büyük önem taşıyor. Bu anlamda bakliyat unuyla yapılan tariflerin geliştirilmesini de bir beslenmeci olarak çok değerli buluyorum. Bu sebeple bakliyat yılının da gönüllü elcisi olarak bakliyatı anlatmak ve duyurmak üzere yaptığımız çalışmalar bana mutluluk veriyor.” Dedi.

 

Etkinliğe katılan Prof. Dr. Murat Aksoy, günlük yiyeceklerimizin karbonhidratlardan, yağlardan ve proteinlerden oluştuğunu vurgulayarak;  “Protein seçenekleri arasında da hayvansal ve bitkisel protein kaynaklarını tercih edebilirsiniz. Peki bitkisel kaynaklı proteinlerin bize getirdiği avantajlar nelerdir? Özellikle hayvansal kaynaklı proteinlerle karşılaştırdığımız zaman bitkisel kaynaklı proteinler yağ içermediği için  kalp ve damar hastalıkları açısından daha avantajlı görünüyorlar. Özellikle bu yılın bakliyat yılı olduğunu da öngörürsek, mutlaka yiyeceklerimiz içinde protein kaynakları içerisinde özellikle bakliyat ürünlerini tercih etmek gerek” dedi.

 

Etkinliğe katılım gösteren bir diğer diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar ise bakliyatın mutfaklara mutlaka daha sık girmesi gerektiğini belirtti ve “En basta karın bölgenizdeki yağlanmadan kurtulmak, diğer taraftan iç organlarınızdaki yağlanmayı azaltmak ve tabi ki iştahınızı yönetmek, en çok da bağırsaklarınıza destek olmak için bakliyat tüketmelisiniz. Çünkü bakliyat yiyen vücutta hem bağırsaklar mutlu, hem de  sizler de daha mutlusunuz.” dedi.

 

Dilara Koçak’tan Bakliyatlı İtalyan Pizza

Malzemeler

 

250 gr Un

250 gr Pişirilmiş Nohut Unu

60 gr Zeytinyağı

1 adet Yumurta

12 gr tuz

450 ml Su

25 gr Maya

 

Yapılışı

 

Un dışındaki malzemeler, unun ortasında boşluk açılarak ve bu boşlukta karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Karışımın mayalanması için beklenir. Mayalanma işlemini gözlemledikten sonra bu bulamaç un ile karıştırılarak hamur yoğrulur ve ele yapışmayacak seviyeye gelene kadar yoğurma işlemine devam edilir. Ardından şekil verilen hamura arzu edilen üst malzemeler eklenir.  140 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir.

 

Afiyet olsun

 

Daha fazla sıra dışı tarif için www.bakliyatye.com

 “Bakliyat İle Sağlıklı Beslenme Sağlıklı Hayat Projesi 2015 Yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı Kapsamında Yürütülmektedir.”

 

Previous page: İletişim