News Detail

News Detail

May 9, 2014

Arton Capital, Türkiye’deki çalışmalarının lansmanını yaptı

Category: Basın Bülteni
Posted by: promedia

5 Haziran 2014, İstanbul -Arton Capital ve Şen International’ın ev sahipliğini yaptığı, İstanbul Çırağan Kempsinski’de düzenlenen gala yemeğinde, St. Kitts ve Nevis Başbakanı Dr. Denzil Douglas ve Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Eski Bakanı ve Dünya Ekonomik Forumu Global Göç Konseyi üyesi Sergio Marchi, Arton Capital’ın Türkiye’deki çalışmalarının lansmanını yaptı.

Arton Capital Küresel Başkanı ve CEO’su Armand Arton ve Şen International Başkanı Mazlum Şen, işbirliklerini kutladıkları gala yemeğinde, seçkin davetlileri bizzat karşıladılar.

Sergio Marchi, "Arton Capital ve Şen International’ın İstanbul’da kurduğu ortaklığın lansmanı, Türkiye’deki pek çok kişinin yurt dışı ile daha yakın ve işbirliğine dayalı bir ilişki kurma ve küresel vatandaş olma hayalini gerçekleştirme konusundaki isteğinin bir göstergesidir.” açıklamasında bulundu.

Karmaşıklığı basitleştirme ve sürdürülebilir uzun vadeli ilişkileri desteklemeye yönelik üst düzey hizmet deneyimi konusundaki başarısı, Arton Capital’i küresel bir lider konumuna taşımıştır. Şirket, yabancı ülkede oturma izni ve vatandaşlık konusunda yatırımcı programlarında uzmanlaşmaktadır ve isteyen bireylere ve ailelere Küresel Vatandaş olma yolunda güç katmaktadır. Arton Capital’ın Türkiye’ye gelme kararı, Körfez ülkeleri ve Türkiye dahil, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinde ikinci bir ülke vatandaşlığı trendindeki yükselişle ilişkilidir.

Mazlum Şen, “Yabancı ülkede oturma izni ve vatandaşlık konusunda küresel bir lider olan Arton Capital ile kurduğumuz bu ortaklıkla, müşterilerimize daha çeşitli bir ürün ve hizmet portföyü sunabilmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Bunu yaparken, ülkedeki kültür, yaşam biçimi ve kurallarına yakınlığımızı koruyoruz. Dürüstlüğümüz ve profesyonel yaklaşımımız bizi Türkiye’de alanın lideri yapmıştır.dedi.

Arton da, “Giderek daha fazla kişi; artan mali esneklik, rahat yaşam şartları ve yatırım seçeneklerinden dolayı göçmenlik yatırım programlarını araştırmaya yöneliyor. Bugünün değişen dünyasında yabancı pasaport sahibi olmak bir gereklilik haline geldi” eklemesinde bulundu.

Karaipler Bölgesi’nde, sunduğu esneklik sayesinde popülaritesi giderek artan bir dizi başarılı vatandaşlık yatırım programının bulunduğunu söyleyen Arton, son yıllarda dünyada, bu tür programlara talepte artış olduğu bilgisini verdi.

Diğer taraftan Avrupa’da genel olarak oturma izni sonrasında vatandaşlık yolunu açan klasik yatırım programları mevcut. Hükümet tahvilleri, gayrimenkul ya da iş yatırımlarından bağımsız olarak, kalifiye birey ve ailelerinin vatandaşlık başvurusunda bulunabilmeleri için o ülkede belli bir süre ikamet etmiş olması koşulu var. Arton, “AB’de Bulgaristan, Kıbrıs, Macaristan, Portekiz, İspanya ve Birleşik Krallık halihazırda bu tür programlar yürütüyorlar” dedi.

Konuşmanın sonunda Şen, “Düzenli olarak seyahat eden bir çok iş insanı, uluslararası ölçekte, pasaportlarından dolayı engellerle karşılaşabiliyor: Arton Capital’ın temel odak noktası, bu kişilere yaşam tarzlarına uygun, kişiselleştirilmiş vatandaşlık programları sunabilmek” açıklamasını yaptı.

###

Arton Capital Hakkında

Arton Capital, Küresel Vatandaş olma yolunda bireylere ve ailelere güç katmaktadır. Oturma izni ve vatandaşlık alanında yatırımcı programlarında uzman, küresel bir finansal danışmanlık şirketi olan Arton; hükümetlerin, danışmanların, yasal ve finansal uzmanların ve yatırımcıların, hedeflerine daha çabuk, etkin ve etkili biçimde ulaşmalarında kritik rol oynamaktadır. Sektör lideri olan firma, delegelerin, hükümet temsilcilerinin ve sektördeki müşterilerin her yıl fikir alışverişinde bulunmak, farkındalık oluşturmak, eğitim vermek ve küresel vatandaşlığı tanıtmak amacıyla bir araya geldiği Global Citizen Forum’un (Küresel Vatandaşlık Forumu) küratörlüğünü yapmaktadır. Arton’un küresel operasyonları dünya çapında 10 ofise yayılmıştır ve Küresel Vatandaşlık programlarında 1 milyar ABD Doları değerinde yatırım yönetilmektedir. Arton Capital, küresel vatandaşların ihtiyaçlarına uyarlanmış tam lisanslı bankacılık, finans danışmanlığı ve yatırım danışmanlığı şirketlerini bünyesinde barındıran Arton Group’un bir üyesidir. Daha fazla bilgi için, www.artoncapital.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Şen International Hakkında

İstanbul Barosu ve Kanada Göçmen Danışmanları Derneği üyesi Mazlum Şen’in kurucusu olduğu Şen International, Türk piyasasında 19 yıllık birebir deneyime sahip bir profesyoneller ekibinden oluşmaktadır. Şen International, yurt dışı yatırım ya da ikinci bir vatandaşlık isteyenlere benzersiz bir hizmet sunmaktadır. Ekibin; ülkedeki kültür, yaşam tarzı ve yasaları çok iyi bilmesi, genellikle karmaşık olan bu süreçlerde, müşterilerine rahatlıkla ve etkin bir yönlendirme yapmasına olanak tanımaktadır. Daha fazla bilgi için www.sen-international.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Medya İletişim Sorumlusu:



Berk Ütkü

Tel 0212 465 7000

E-posta: berku@promedia.com.tr