News Detail

News Detail

Aug 25, 2016

HID - GÜVENLİK SAĞLANIRSA KOBİLER MOBİL SİSTEMLERİ KULLANACAK

Category: Basın Bülteni
Posted by: promedia

Araştırma projesi, İngiltere, Fransa ve Almanya’daki büyük organizasyonlardan KOBİ’lere kadar çeşitli kurumlardan 1.200 katılımcı ile gerçekleştirildi. Bulgulara göre, KOBİ’lerde çalışanların yüzde 75’i, şirketin mobil cihazlarını kullandıklarında güvenlik sorunları konusunda kaygı duymuyorlar. Bu, işyerindeki mobil güvenlik stratejilerinde güven seviyesinin önemini öne çıkarıyor ve işyerlerinde mobilitenin benimsenmesinin ve kullanımının yüksek olduğu bir noktada söz konusu oluyor. Çalışmaya katılan KOBİ çalışanlarının yüzde 78’i, işyerinde düzenli olarak şirketin mobil cihazlarını iş amaçlı olarak kullanıyorlar.

 

HID Global’den Serra Luck bu konuda şunları söyledi: “Bu sonuçlar, işyerindeki kullanıcıların, şirketlerinin mobil cihazlardaki verileri dış tehditlerden koruma yeteneklerine ne kadar güvendiklerini gösteriyor. Veriler, Avrupa’daki kurumlarda mobil cihaz kullanımının ne kadar yaygın olduğu ve gelecek yıllarda nasıl gelişeceği konusunda değerli öngörüler de sağlıyor. Çalışanların mobil cihazlara duydukları güvene bakarak bunların, gelecekte artan biçimde işyerlerinde kapıları açmak için de kullanılacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu durum özellikle KOBİ’ler için geçerli, çünkü onlar daha esnek, çevik, ayrıca inovasyon ve verimlilik konusunda daha iyi uyum gösterebiliyorlar.”

 KOBİ’lerin, çalışanlarının bu güvenini iyi kullanarak hızla büyümekte olan mobilite kullanımı trendini desteklemesi son derece önemlidir. Bunu, çalışanlarına güvenli mobil erişim kontrolü teknolojisi gibi yenilikçi çözümler sunarak yapabilirler.  Kurulan çözümler hem uygun maliyetli, hem de çalışanların kolayca kullanabilmesi için uygun olmalıdır.

 Luck, şunları ekledi: “Araştırma, KOBİ’lerin yaklaşık yüzde 60’ında şirket mobil telefonunun kullanımında güvenlik sınırlamaları olmadığını gösteriyor, bu rakam büyük şirketlerde sadece yüzde 33. Mobil erişim kontrolünü başarılı bir şekilde kurmak için KOBİ’lerin, geniş kapsamlı Kendi Cihazını Kendin Getir (BYOD) güvenlik stratejilerini de içeren güçlü mobil güvenlik teknolojilerini kullanmaları gerekir.”

 Mobil erişim kontrolü çözümleri, uygun fiyatlı, kurulumu kolay olmalı ve daha önemlisi çalışanlara olumlu bir kullanıcı deneyimi sağlamalıdır. Aynı zamanda ziyaretçiler ve sözleşmeli çalışanların akıllı telefonları üzerinden kullanabilecekleri kısa dönemli giriş izinleri yoluyla, geçici olarak girişlerine izin verecek şekilde genişletilebilmelidir.

 Çalışanların mobil güvenliğe olan itimadı kesinlikle cesaret veriyor ve KOBİ’ler bunu avantaja dönüştürmenin yollarını aramalı. Bununla birlikte şirketler, mobil güvenlik konusunda olası zaafları bulup gidererek, bu güvenin sarsılmasını engellemelidir. Bugünün mobil dünyasında en büyük öncelik kolay kullanımdır, ancak aynı zamanda güvenlikten de ödün verilmemesi de gerekir. KOBİ’lerin uyguladığı çözümler çalışanları için pratik olduğu kadar, büyük şirketlere kıyasla daha sınırlı olan bütçelerine de uygun olmalıdır.  

 HID Global Hakkında
HID Global, yenilikçi ürünler, servisler, çözümler ve dünyanın her yerinden milyonlarca müşteri için güvenli kimlikler yaratma, yönetme ve kullanma konusunda güvenli bir kaynaktır. Şirketin hizmet verdiği pazarlar arasında fiziksel ve mantıksal erişim kontrolü, güçlü onay ve belge yönetimi; kart basma ve kişiselleştirme; ziyaretçi yönetimi sistemleri; yüksek güvenlik gerektiren devlet ve yurttaş kimliği; hayvan kimliklerinde kullanılan RFID tanımlama teknolojileri, ve endüstri ve lojistik uygulamaları var. Şirketin ana markaları, ActivID®, EasyLobby®, FARGO®, IdenTrust®, LaserCard®, Lumidigm®, Quantum Secure ve HID®’dir. Genel merkezi Austin, Texas’da bulunan HID Global, dünya çapında 2.200’den fazla çalışana sahip ve 100’den fazla ülkede uluslararası ofisleri ile çalışmaktadır. HID Global®, bir ASSA ABLOY Group markasıdır. Daha fazla bilgi için web sayfamızı ziyaret edin: http://www.hidglobal.com