News Detail

News Detail

Dec 7, 2016

ARUBA - HPE IoT'nin Benimsenmesinin Önündeki Engelleri Kaldırıyor

Category: Basın Bülteni
Posted by: promedia

Organizasyonlar, IoT’yi ana operasyonlarına dahil ederken, özellikle büyük ölçekte IoT cihazlarının takibi ve yönetimi maliyetli ve verimsiz olarak kalıyor. Aynı zamanda, IoT bağlantısı, protokollar ve güvenliğin farklılıkları, organizasyonların bağlantılı nesnelerin heterojen yapısından kolaylıkla veri toplamasını engelliyor. 

 IoT için verilen, milyarlarca bağlantılı cihazdan değerli bilgiler elde etme sözünün yerine getirilmesi için HPE, organizasyonların IoT cihazlarının yaşam çevrimlerini optimize etmelerine yardımcı oluyor. IoT bağlantı maliyetlerini azaltarak ve cihaz iletişimini ortak bir dile çevirerek HPE, kurumları büyük ölçekli IoT dağıtımlarının ekonomisini ve yaşayabilirliğini önemli oranda değiştirecek araçlarla donatıyor.

 

Geniş Alan IoT Dağıtımlarında İyileştirilmiş IoT Ekonomisi

Geniş alan ağlarında büyük çaplı IoT dağıtımı için ölçek idaresini iyileştirmek amacıyla HPE, yeni HPE Mobile Virtual Network Enabler’ı (MVNE) ve pazar lideri HPE Universal IoT Platform’daki yenilikleri duyuruyor.

 

HPE Mobile Virtual Network Enabler – Yeni HPE Mobile Virtual Network Enabler müşterilere, hücresel bağlantı ve servis ihtiyacı olan IoT cihazları üzerinde daha fazla kontrol olanağı sağlıyor. Bu, büyük ölçekli makineler arası (M2M) ve IoT dağıtımları için uygun hale getirilmiş fiyatlarda, müşterilere doğrudan IoT bağlantısı satan yeni, özel IoT Mobil Sanal Ağ Operatörlerinin (MVNO’lar-Mobile Virtual Network Operators) ortaya çıkışını teşvik edecektir. Geniş alan mobil ağ operatörü kapsamı ile birlikte HPE Mobile Virtual Network Enabler hazırlama, yapılandırma, yönetme ve faturalama servisleri, IoT’nin hazırlanma maliyetlerini yüzde 80’den fazla azaltarak büyük ölçekli dağıtımların ekonomisini değiştirir.

 

HPE Universal IoT Platform oneM2M birlikte çalışabilirlik standardını kullanarak büyük ölçekli, çok üreticili ve çoklu ağ desteği için tasarlanmış olan HPE Universal IoT Platform, HPE Mobile Virtual Network Enabler cihazlarını yönetir, taşıyıcı sınıfı güvenilirlik ve ölçekte çok üreticili IoT izleme, raporlama ve analitik servislerini sağlar. Platform, hücresel, radyo, Wi-Fi ve Bluetooth kullanan cihazların yanı sıra, LoRa ve SIGFOX gibi uzun menzilli, düşük güçlü bağlantı kurulumlarını da destekliyor.

Yenilikler şunları içeriyor:

  • Hafif M2M standartları desteği – IoT cihazları ve UIoT servisleri arasında tak-çalıştır birlikte      çalışabilirliğini sağlar.
  • Genişletilmiş cihaz yönetimi – Farklı sistemler, cihazlar ve uygulamalarda hem SIM hem de SIM      temelli olmayan cihazların yönetimine izin verir.
  • Artan LoRa geçidi desteği – Heterojen LoRa ortamlarında cihazların hazırlanmasını ve kontrolünü      basitleştirmek için, ortak bir uygulamalar seti ile birden fazla LoRa      geçidinin kullanılmasına izin verir

https://www.hpe.com/us/en/newsroom/news-archive/featured-article/2016/11/New-release-of-HPE-Universal-IoT-Platform-increases-opportunities-for-insights-and-innovation.html

 Inmarsat’ın Kurumsal işinin Başkanı Paul Gudonis, “Ticaretle uğraşanlar ve tüketiciler tarafından gerçekleştirilmiş olan IoT’nin tüm kazançlarından yararlanmak için, IoT algılayıcı ağlarının herhangi bir yere kurulabilmesi gerekir, ki Dünyanın en uzak yerlerine erişebilsinler. Inmarsat’ın endüstri lideri global uydu ağı ve HPE’nin bulut temelli Universal IoT Platform’unun birleşimi, kurumların bunu tam olarak yapmalarına izin verir. Precision Farming’deki birlikte ilk projemiz sadece tarımda en iyi uygulamalar için yeni bir model yaratmayı değil, aynı zamanda şirketlerin diğer pek çok sektörde yapabilecekleri şeylerin ideal bir pazara açılma modelini de vaat ediyor. Biz bu durumdan dolayı son derece heyecanlıyız” dedi. 

 

Yerel Alan Ağlarında IoT Cihazı Güvenliği

Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba, kurumsal ağ kenarında büyük ölçekli IoT dağıtımı için görünürlük ve güvenli bağlantı sağlamak amacıyla, Aruba ClearPass Universal Profiler’ı ve Aruba 2540 IoT’ye hazır erişim anahtarlarını duyurdu. Bu yeni çözümler, ağa bağlandıklarında bütün IoT cihazlarını belirlerler ve dökümünü çıkarırlar, ayrıca kablolu IoT bağlantısının port başına maliyetini düşürürler.

 

Yeni ClearPass Universal Profiler, IoT cihazları ağa bağlanmaya kalkıştıklarında niteliklerini otomatik olarak belirliyor. Bu da BT yöneticilerine hangi IoT cihazının kablolu hangisinin kablosuz ağda olduğunu belirleme ve her birine uygun politikalar atamalarına olanak sağlıyor. Universal Profiler, IoT cihazları yoluyla ortaya çıkan risk ve performans sorunları hakkında görünürlük ve bağlam sağlar.

 

Aruba 2540 IoT-Ready Access Switches, birleşik rol temelli erişim ile IoT cihazlarını daha da korur. Bu özellik, IoT cihazları daha bağlanırken onları belirler ve rol atar, iş kritik uygulamaları önceliklendirir ve cihazın hangi ağ kaynağına erişebileceğini kontrol eder. 2540, küçük ve orta yoğunluktaki IoT kurumsal kenar dağıtımları için uygun hale getirilmiştir.

 

Endüstriyel IoT Dağıtımları için Kenar Odaklı Yenilikçiliğin Sunulması 

Teknoloji ekosistemi iş ortakları, IoT için yenilikçiliği destekleyen önemli bileşenlerdir. Yeni uygulama teknolojisi iş ortakları, müşterilerin çeşitli sorunlarını çözmek ve yeni özellikler sunmak için HPE Edgeline Converged Edge Systems’i destekliyorlar. HPE, birden fazla ürünün duyurusunu yaptı ve iş ortaklarının oluşturduğu ekosistem ile yeni IoT fırsatlarına izin verecek olan durumları da gösterdi:

  • Fabrika Varlık Anomalisi Tespiti ve İyileştirilmesi – PTC ve National Instruments’ın işbirliği ile bu Edgeline Systems ürünü, potansiyel arızaların erkenden haber verilmesine izin veriyor, böylece bakım teknisyenleri önemli bir sorun oluşmadan önce sorunu düzeltebiliyorlar.
  • Kenarda Veri Yönetimi – OSIsoft tarafından geliştirilen bu Edgeline Systems çözümü, operasyonel teknoloji ve IoT dünyasında hazır bulunan zaman serisi verilerinin saklanması, yönetilmesi ve erişilmesi için tasarlanmış.

 Intelligent Spaces for Meetings’i de içeren HPE IoT yeniliklerindeki ek detaylar için lütfen şu adresi ziyaret edin https://www.hpe.com/us/en/newsroom/news-archive/featured-article/2016/11/Living-on-the-Edge-With-Edgeline-Converged-Edge-Systems.html

 Destek Yorumları

 oneM2M, Teknik Genel Kurul Başkanı Omar Elloumi, “oneM2M standartları, birlikte çalışabilirliği destekleyen ortak bir M2M hizmet katmanına olan ihtiyacı karşılayan teknik şartnamelerin geliştirilmesi yoluyla, gerçekten bağlantılı bir toplum vizyonunu yaşama geçirmeye odaklanmıştır. oneM2M, Hewlett Packard Enterprise gibi şirketlerin çalışmalarını, Smart City, Smart Transportation ve Connected Car gibi sayısız endüstri kullanım durumunu çözen, oneM2M uyumlu bir IoT platformunu başlatma başarısı ile tanıyor” dedi.

 

ZK Research baş analisti Zeus Kerravala ise: “Farklı IoT cihazlarını ve sistemlerini birbirine bağlamak ve yönetmek için birden çok üreticinin çözümlerini bir araya getirmek zordur. Çözümlerin bu şekilde zorlanması, devasa altyapı ve işletme harcamaları ile sonuçlanır ve kuruluşların IoT çözümlerini kullanıma sunmalarını önemli ölçüde geciktirir. HPE'nin IoT'nin benimsenmesinin önündeki engelleri gidermek için sunduğu yeni çözümler, dağıtım sürelerini önemli ölçüde kısaltabilir” dedi.