News Detail

News Detail

Apr 13, 2015

Wacom -Wacom®, CES 2015'te Yeni Gözdesi Cintiq®'i Tanıtıyor

Category: Basın Bülteni
Posted by: promedia

Wacom®, CES 2015’te Yeni Gözdesi Cintiq®’i Tanıtıyor

Cintiq 27QHD ve Cintiq 27QHD touch, gelmiş geçmiş en iyi pen-on-screen ve renk performansının yanında geniş bir çalışma yüzeyine sahip.

Tokyo, Japonya ve Vancouver, Wash.– Wacom yaratıcı profesyonellerin artan taleplerini karşılamak üzere Wacom, Cintiq 27QHD ile Cintiq 27QHD touch ürünlerini piyasaya çıkarıyor. Gelmiş geçmiş en iyi pen-on-screen performansına sahip, Wacom’un yeni ana ürünü Cintiq geniş, edge-to-edge cam çalışma yüzeyiyle, göz alıcı renkleri ve ergonomiye gösterdiği özenle sanatçıları ve tasarımcıları mest edecek. 27” ekranı sonsuz bir yüzey hissi uyandırırken, sanatçıların ve tasarımcıların gerçek anlamda büyük resmi görebilmelerini sağlıyor. Doğal ve içgüdüsel bir iş akışını desteklemeye yardımcı olmak üzere, Cintiq 27’nin, ekranın veya masanın herhangi bir yerine konabilen yeni ExpressKey™ Uzaktan Kumandası, kullanıcılara, özelleştirilebilir klavye kısa yollarının ve dönüştürücülerin nasıl, ne zaman ve nerede uygulanacağına dair daha fazla esneklik imkânı ve güç tanır. Ayrıca, Cintiq 27 çeşitli stand seçenekleri sunarak, kullanıcılara Cintiq ile saatler boyunca farklı açılarda rahatça çalışma özgürlüğünü ve esnekliğini tanır.

 

Gerçek hayattaki gibi – kusursuz renk performansı ve renk yönetimi

Renk açısından kritik iş akışı olan profesyoneller, Cintiq 27QHD’nin 1.07 milyar renk ile Adobe’nin renk skalasının yüzde 97’sini görüntüleyebilen gerçek hayattaki gibi bir renk kalitesinden faydalanacaklar. Konu sanat, tasarım, görüntü düzenleme ve 3 boyutlu animasyonlarda en yüksek kalitede yaratıcı üretim olduğunda, Cintiq tercih edilen yaratıcı araç olur; çünkü sanatçılar bir projenin basım veya diğer çıktı aşamalarındaki renkleriyle uyumlu olacağından Cintiq ile emin olabiliyorlar. Bu da, (Wacom eMağaza’dan aksesuar olarak satın alınan) Wacom Colour Manager, Powered by X-Rite ile uygulanan, rengi belirledikten sonra renkleri gerçeine çok yakın bir şekilde eşleştirmek üzere ince ayarını yapan, tam renk eşleştirme özelliği sayesinde mümkün oluyor. Kutu Cüceleri: Yaratıklar Aramızda, ParaNorman ve Coraline filmlarinin yapımcıları Laika animasyon ekibi üyeleri burada Cintiq 27QHD’nin “zengin ve canlı” renk performansını gözler önüne seriyor.

Kristal berraklığı – yüksek ekran çözünürlüğü ve geniş çalışma yüzeyi
Çalışma yüzeyinde herhangi bir fiziksel veya görsel dağınıklık olmaksızın, kullanıcılar daha önce hiç olmadığı kadar yerin ve yaratma özgürlüğünün keyfine varabilirler. CG modellemeci Chris Tran ile Laika’daki iş arkadaşları, Cintiq 27QHD’nin “ideal” boyutunun önemini konuşuyorlar. Yeni ana ürünün her iki sürümünün de 27” (68,6 cm) 2,560 x 1,440 ebadında kusursuz bir edge-to-edge cam ekranı var. Ekstra geniş görüntüleme açısı, tasarımcıların, sanatçıların, oyun veya film geliştiricilerinin zengin, ayrıntılı, büyük ölçekli çalışmaları doğrudan ekran üzerinde yaratabilmelerini sağlıyor. Kullanıcılar, doğallık hissini arttırmak için gerçekçi bir kalem-kâğıtla çalışma hissini uyandıran keçe uçlar dâhil farklı kalem uçlarıyla birlikte çalışabilirler.

Basınca duyarlı kalem, ekran üzerinde multi-touch kontroller ve Radyal Menü
Cintiq 27QHD; kalem, multi-touch ekran (Cintiq 27QHD touch), ekran üzeri kontroller ile Radyal menü özelliklerini bir arada sunarak kullanıcıların iş akışlarını geliştirmesini ve hızlandırmasını sağlar. Kalem performansı, bütün bir yaratıcı kalem-ekran deneyiminin kilit unsuru olmaya devam ediyor ve Cintiq’in Pro Pen ürünü kullanıcıya geleneksel bir fırça veya markör hissini yaşatıyor. Kullanıcılar Wacom kalem ve kalemin 2048 farklı basınç hassasiyeti düzeyiyle doğrudan ekran üzerinde çizim, resim, tasarım ve düzenleme yapabilir. Laika’dan CG Doku sanatçısı Holly Webster, Cintiq 27QHD kalemin “kontrol ve netlik gücüne yaklaşan başka hiçbir ürün olmadığını” açıklıyor.

Cintiq 27QHD touch, en son çıkan dokunmatik işletim sistemi ve yazılımlarda eşzamanlı kalem ve dokunma deneyimini yaşamak isteyenler için ideal çözüm. Boya, markör ve kil gibi geleneksel malzemeler kullanırken olduğu gibi iki elle çalışma deneyimini kopyalayarak, daha da sezgisel ve doğal bir şekilde çalışmaya imkân sağlıyor. Multi-touch özelliği, kullanıcıların çalışmalarına, çalışmayı döndürerek, sıkıştırarak ve hareket ettirerek parmaklarıyla doğrudan müdahale etmelerine olanak tanıyor. Bir elle şekillendirir veya çizim yaparken diğer elle 3 boyutlu bir modele müdahale edebilme veya bir resmi kaydırma, yakınlaştırma ve döndürme olanağı, son derece doğal bir çalışma deneyimi sunar ve sanatçıların tamamen yaratıcı dünyalarında kalmalarına olanak verir.

Çok amaçlı – kablosuz ExpressKeyTM Uzaktan Kumanda ve ek stand seçenekleri İş akışı ile yaratıcı çıktıların iyileştirilmesine yardımcı Cintiq 27QHD, beraberinde yeni ExpressKeyTM Uzaktan Kumanda ile geliyor. Bu elde taşınır kısa yollar klavyesi ve Touch Ring yaratıcıları işlerine odaklanabilmelerini sağlayarak özgürleştirir. Çizim yaparken en uygun yere konabilir: ekranın üzerinde, elde tutulabilir veya masada klavyenin yanına yerleştirilebilir. Tek seferde beşe kadar ExpressKeyTM Uzaktan Kumandası aynı anda bağlanabilir; böylece ekran üzerindeki kontrollerle bir araya geldiğinde kullanıcılara, kısa yol butonlarını göreve veya uygulamaya göre özelleştirmek için onlarca seçenek sunar. Laika’da çizer olarak görev yapan Ean McNamara, yeni Cintiq size “kendi çalışma alanınızı yaratma ve bu alanı konforlu hale getirme imkânı sunuyor.” diyor.

Kendinden önceki üründe olduğu gibi, Cintiq 27 de özellikle de uzun saatler boyunca çalışan ve son derece kesin çizgilerle çalışması gereken grafik tasarımcıları ile çizerlerin faydalandığı, sınıfının en iyisi ergonomik özelliklere sahiptir. Profesyoneller, azami konfor için kendilerine en sevdikleri çalışma pozisyonunu bulma imkânı veren mevcut stand seçeneklerini takdir edeceklerdir. Entegre stand, Cintiq’in tuvale benzer şekilde düz yatırılabileceği (tam olarak beş derece) veya ayakları uzatılarak 20 derecelik bir açıyla konumlandırılabileceği anlamına geliyor. Tercihe bağlı edinilebilecek bir Cintiq Ergo stand veya tedarikçilerden temin edilecek bir VESA kolu ise, kullanıcılara ister oturarak ister ayakta çalışsınlar, kendileri için en ideal açıyı elde edene kadar pozisyon ayarlama seçeneği sunar.

Cintiq Seçimi
Üç farklı boyutta sunulan sabit Cintiq’ler (13HD, 22HD, 27QHD) ve mobil Cintiq Companion ile Wacom, tek bir ortak noktada buluşan bütün bir ürün grubu sunuyor: benzersiz ekran üzerinde kalem deneyimi. Ürünlerin tamamı, CES’teki Wacom standında (#31642, Güney Salon) 6 Ocak’tan 10 Ocak’a kadar görülüp test edilebilir.

Bulunabilirlik ve Fiyatlandırma
Cintiq 27QHD (2199,90 Avro / 1799,99 Sterlin) ve Cintiq 27QHD touch (2599,90 Avro / 2099,99 Sterlin), Cintiq 24HD modellerinin yerini alıyor; Ocak ayı ortasından itibaren raflardaki yerini alacak. Bütün fiyatlara KDV dâhildir.

Wacom Hakkında
1983’te kurulan Wacom, merkezi Japonya’da bulunan, pazarlama ve dağıtım faaliyetlerini 150’yi aşkın ülkede desteklemek üzere iştirakleri ve bağlı ofisleri tüm dünyaya yayılmış olan küresel bir şirkettir. 30 yılı aşkın bir süredir, Wacom en yaratıcı insanlarla ve kuruluşlarla birlikte çalışarak, dünyayı daha yaratıcı bir yer haline getirmek için onlara ilham ve gerekli donanımları vermiştir. Wacom ürünleri sadık müşterileri tarafından gelmiş geçmiş en heyecan verici dijital sanat, film, özel efektler ile moda ve ürün tasarımlarını yaratmak üzere kullanılmıştır. Wacom ürünleri, aynı zamanda teknolojiyi doğal ve sezgisel bir yolla erişilebilir kılmada, kalem tabletler, etkileşimli ve mobil kalem ekranları, dijital ara yüz çözümleri, stylus ürünleri ile eBelge çözümleri aracılığıyla önemli bir rol oynamıştır.

Bütün bunlar; ister sanatçı, şirket yöneticisi ister her gün yaratıcılığının keyfini sürenler olsun herkesin, dijital medyada yaratıcılığını ifade etmesini mümkün kılıyor.

Wacom’un ara yüz teknolojileri, Wacom Feel IT teknolojilerinin dünyanın dört bir yanındaki pek çok stratejik ortağın PC, tablet ve akıllı telefon ürünlerine entegre edilmesiyle, dünyanın önde gelen üreticilerine OEM çözümleri olarak sunulmaktadır.

Wacom Avrupa ürünleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için: http://www.wacom.com

-son-

 

Daha fazla bilgi için iletişim:

Promedia Halkla İlişkiler

Berk Ütkü

berku@promedia.com.tr

212 465 7000

 

Jens Kellersmann

Wacom Europe GmbH
Tel. +49 2151 3641-303
jens.kellersmann@wacom.eu