News Detail

News Detail

Feb 26, 2016

HID GLOBAL, 2016’DA GÜVENLİ KİMLİK KONUSUNDAKİ EN ÖNEMLİ TRENDLERİ AÇIKLADI

Category: Basın Bülteni
Posted by: promedia

AUSTIN, Texas, 21 Ocak 2015 – Güvenli kimlik çözümlerinde dünya çapında bir lider olan HID Global®, ileriyi gören iş ortakları ve son kullanıcı organizasyonları ile şirketin son çözümlerinin pilot projelerinin gerçekleştirildiği ve dağıtımının yapıldığı çeşitli pazarlardaki önemli müşterilerden alınan görüşlere dayanarak, 2016’da izlenecek güvenlik trendlerini belirledi. HID Global’in geniş sektör perspektifi, şirketi, kimlik ve erişim yönetimi, vatandaş kimliği ve Nesnelerin Interneti (Internet of Things – IoT) üzerinde bu yıl önemli etkisinin olacağına inandığı beş önemli gelişmeyi belirlemeye yönlendirdi.

HID Global Başkanı ve CEO’su Stefan Widing, “Yeni yılda gelişen çeşitli trendleri izliyoruz, bunların arasında HID Global’in 2016’da güvenlik teknolojisinde yenilikçiliğin ana destekçilerinden olacağına inandığı, daha mobil merkezli ve tatmin edici bir kullanıcı deneyimine yönelik talebin artması da var. Müşteriler, kullanıcıları için geniş kapsamlı bir güvenli kimlik deneyimini daha fazla isteyecekler. Bu da birbiri ile bağlantılı dijital kimlikler ve Nesnelerin Internet’i döneminde daha esnek ve uyarlanabilir çözümler için bir temel sağlayabilir” dedi.

 

HID Global’in 2016 trendleri, daha mobil ve bağlantılı bir deneyimi, kişisel gizliliği koruma konusunda süren gelişmeleri ve çözümü dağıtmak için en iyi uygulamaların daha yaygın benimsenmesini işaret ediyor. Trendler şunları içeriyor:

 

Trend #1: “Mobilize” güvenlik, daha yaygın ve kişisel olacak: Yeni ve daha güvenli kimlikli bir yaşam tarzı, şimdiye kadar var olan mobil cihazların uyumu çerçevesinde oluşturulacak. Bilgisayar ve ağda oturum açmak, sürücü belgeleri ve diğer uygulamalar, telefon, tablet ve laptoplardaki fiziksel güvenlik fonksiyonları ile daha kesintisiz bir şekilde birleştirilecekler. Giyilebilir cihazlar bir sonraki adım olacak ve telefonlar, varlığın kanıtı (proof-of-presence) uygulamaları için IoT’ye güvenlik ve güven ekleme konusunda RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) etiketleri ile de çalışacaklar.

 

Trend #2:  Güvenlik, kullanıcı deneyimine çok daha fazla odaklı olacak:  Bu planlama ve uyum arasındaki açığın kapanmasına yardım ederken,  diğer taraftan son kullanıcı alışkanlıklarını ve yaşam tarzını belirlemekten ziyade, güvenliğin uyarlanmasını garantiliyor. Eski onay şekilleri daha tatmin edici alternatiflerle değiştirilecek.

 

Trend #3:  Güvenli, bağlantılı kimlikler, çalışma, alışveriş ve oynama biçimlerimizde güvenliği ve yenilikçiliği destekleyecekler: Sektör, yeni bağlantılı kimlikler dönemine girecek, bu kimlikleri yasal sahipleri ile ilişkilendirmek için biyometrinin de dahil olduğu çok katmanlı güvenlik stratejilerini kullanacak.

 

Trend #4:  Gittikçe büyüyen bağlantılı ve mobil öncelikli bir dünyada kişisel gizlilik daha fazla ilgi çekecek: Kimlik, şahısların ve onların kişisel kimliklerinin ötesinde, nesnelerin kimliğine ve onların doğruluğuna kadar genişleyecek, bu da bağlantılı cihazlar, servisler ve uygulamalarda gittikçe artan kişisel bilgileri koruma ihtiyacını ortaya çıkaracak.

 

Trend #5:  Güvenlik politikaları ve en iyi uygulamalar, teknolojideki gelişmeler kadar önemli olacak:  Sektör, ABD’nin ilk dijital sürücü belgelerinden, organizasyonların hem mekân hem de bilgi güvenliğini daha bir bütün olarak karşılamalarına izin veren birleşik yetki belgesi yönetim sistemlerine kadar sadece ne dağıttığına değil nasıl dağıttığı konusuna da odaklanmasını artıracak.  Endüstri sadece ihlalleri engellemeye odaklanmak yerine, sonra ne olduğunu kontrol etmek için en iyi uygulamaları edinecekler, böylece hırsızlar çalınan kimlikleri kullanamayacaklar.

 

HID Global’in Seos® teknolojisi, bu trendleri geliştirmek için bir temel sağlıyor, böylece organizasyonlar için mobil çözümleri güvenli bir şekilde birleştirmek ve şimdiye kadarkinden daha fazla uygulama ile kullanıcılarını güçlendirmek mümkün oluyor. 

 

HID Global hakkında daha fazla haber için, Medya Merkezi’mizi ziyaret edin, Endüstri Blog’umuzu okuyun,  RSS Feed’imize abone olun, video‘larımızı izleyin ve bizi Facebook, LinkedIn ve Twitter‘da takip edin.

 

HID Global Hakkında

HID Global, yenilikçi ürünler, servisler, çözümler ve dünyanın her yerinden milyonlarca müşteri için güvenli kimliklerin yaratılması, yönetilmesi ve kullanılması ile ilişkili know-how konusunda güvenilir bir kaynaktır. Şirketin hizmet ettiği pazarlar fiziksel ve lojik erişim kontrolünü içerirken, bunların arasında güçlü onay ve yetki belgesi yönetimi; kart basma ve kişiselleştirme; ziyaretçi yönetimi sistemleri; oldukça güvenli devlet ve vatandaş kimliği; hayvan kimliği ve endüstride kullanılan kimlik tespit eden RFID teknolojileri ile lojistik uygulamaları da var. Şirketin ana markaları, ActivID®, EasyLobby®, FARGO®, IdenTrust®, LaserCard®, Lumidigm®, Quantum Secure  ve HID®’dir. Genel merkezi Austin, Texas’da bulunan HID Global, dünya çapında 2,200 çalışana ve 100’den fazla ülkeyi destekleyen uluslararası ofislere sahiptir. HID Global® bir ASSA ABLOY Group markasıdır. Daha fazla bilgi için adresimizi ziyaret edin: http://www.hidglobal.com

# # #

 

® HID, HID logosu ve Seos, ABD ve/ya başka ülkelerde HID Global’in ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır. Diğer tüm ticari markalar, servis markaları ve ürün veya servis isimleri, sahiplerinin ticari markaları veya kayıtlı ticari markalarıdırlar.

 

 

Medya İrtibat:

Berk Ütkü

Promedia Halkla İlişkiler

0212 465 7000

berku@promedia.com.tr