News Detail

News Detail

Mar 14, 2016

INTEL - Intel Security, İş Ortaklığı Ekosistemini Genişletiyor

Category: Basın Bülteni
Posted by: promedia

RSA GÜVENLİK KONFERANSI 2016, SAN FRANCISCO, Calif., Mart 2016 – Intel Security çeşitli önemli stratejik girişimlerini duyurdu. Intel Security Innovation Alliance’ın genişlemesinden Siemens ve BT ile işbirliğine kadar uzanan bu girişimler; gelişmiş hedefli saldırılar oluştuğunda, müşterilerin daha kısa sürede yanıt vermesi konusundaki ihtiyaçlarını karşılamak ve gizliliği ihlal edilmiş sistemleri daha kolay iyileştirmek için Intel Security’nin basitleştirilmiş ve otomatikleştirilmiş tehdit savunma yaşam döngüsüne dayanıyor.

Strateji ve İş Geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Tom Fountain, “Günümüzün güvenlik ortamında işbirliği ve entegrasyon, daha güçlü bir güvenlik duruşu yaratmaktan her zaman daha önemli. Hedefimizse, müşterilerimizin bir numaralı güvenlik iş ortağı olmak. Bunu yaparken, yeni tehditleri daha kolay bulan ve sorun ortaya çıktığında düzeltmek için otomatik iş akışlarına izin veren çözümler sunmak üzere sektörde çalışmaya kararlıyız” diyor.

Intel Security ve İş Ortakları, Entegre ve Bağlı bir Güvenlik Ekosistemi Oluşturmak için Müşterileri Destekliyorlar
Intel Security, birçok farklı güvenlik pazarındaki 150’den fazla iş ortağı ile birlikte, yönetim platformunu, güvenlik bilgileri ve olay yönetimi (SIEM) araçlarını, tehdit istihbaratı çözümlerini, tehdit verileri paylaşımı teknolojisini, gelişmiş sürekli tehdit koruması ve otomatik olarak bulma ve yanıt verme özelliklerini entegre ediyor ve bu yönde öncelik ederek bir yol açıyor.

 

 The Intel Security Innovation Alliance teknoloji iş ortaklığı programı, Intel’in entegre ve bağlı güvenlik sisteminin yanı sıra, tehdit savunması yaşam döngüsü boyunca güçlendirilmiş bulma, koruma ve düzeltme süreçleri ile bir arada çalışabilecek ürünlerin geliştirilmesini hızlandırıyor. Bu sıkı entegre ürünler ve özel çözümlerden oluşan genişletilmiş portföy, müşterilerin daha karmaşık bir dünyada daha fazla tehdidi, daha hızlı ve daha az kaynakla çözmesine yardım etmek için, karmaşık kurumsal ortamlardaki güvenlik çözümlerinin dağıtımını basitleştiriyor ve hızlandırıyor. Intel Security Innovation Alliance iş ortakları, var olan yatırımların değerini maksimuma çıkaran, çözüm süresini azaltan ve operasyonel maliyetleri düşüren çözümler sunuyor.

McAfee Data Exchange Layer, Tehdit İstihbaratının Çok Üreticili Güvenlik Ürünlerinde Paylaşılmasına  İzin Veriyor
Intel Security Innovation Alliance programının temelini oluşturan anahtar teknolojilerin parçası olarak McAfee Data Exchange Layer, sadece Intel Security ürünlerini değil, diğer üreticilerin ürünlerini de bağlayan temel bir iletişim yapısı teknolojisi.  Bu açık, ancak güvenli çatı, çok üreticili güvenlik ürünlerini bağlıyor ve onların bilgi alışverişine izin vererek, müşterilerin güvenlik araçlarının daha etkin ve verimli çalışmasını sağlıyor. Intel Security Innovation Alliance’daki 20’den fazla iş ortağı, McAfee Data Exchange Layer ile entegrasyonu tamamladı veya şu anda entegrasyon sürecinde. 

Intel Security, Yeni Innovation Alliance İş Ortaklarına Hoşgeldiniz Diyor:

Son altı ayda 30’dan fazla Intel Security Innovation Alliance iş ortağı programına katıldı, böylece Intel Security’nin entegre ve bağlı mimarisi ile birlikte çalışabilen güvenlik ürünlerinin sayısı da artıyor. Bu iş ortaklarının tam listesini burada bulabilirsiniz.

Bu çeyrek dönemde Intel Security Innovation Alliance’a katılan yeni iş ortakları şunlar:

 

Siemens, Endüstriyel Güvenlik Çözümleri için Intel Security ile İşbirliğini Genişletiyor:

Siemens ve Intel Security, artan siber tehditlerden endüstriyel otomasyon sistemlerinin korunmasına yardımcı olma vaatlerini genişletiyorlar. Siemens'in uzmanları, fabrika güvenlik servisleri çerçevesinde, antivirüs, beyaz listeleme, güvenlik bilgileri ve olay yönetimi (SIEM) gibi Intel Security çözümlerini kullanıyorlar. Güvenlik olaylarının derhal tespit edilmesine yardımcı olmak için tasarlanmış olan bu araçlar, Siemens uzmanlarının daha fazla gecikme olmadan, fabrika operatörlerine hızla bildirimde bulunabilmesine ve hemen karşı önlemler alınmasına izin veriyor. İki şirket, endüstriyel otomasyon ve siber güvenlik alanlarında uzmanlıklarını birleştiriyor. Hedefleriyse, bir yandan endüstriyel fabrikalarda sistemlerin sürekli çalışma sürelerini artırırken, diğer yandan da onlara siber riskleri en aza indirmeye yardım etmek için ürünler ve servisler sunmak.

BT ve Intel Security, Yeni Nesil Güvenlik Servisleri Geliştirmek için İşbirliği Yapıyor: BT ve Intel Security, organizasyonların güvenliklerini ve siber saldırıları engelleme yeteneklerini iyileştirmelerine yardım edecek yeni çözümler yaratmak için imzaladıkları stratejik bir anlaşmayı duyurdu. Yeni nesil güvenlik servislerine ilişkin ortak vizyonlarını daha da geliştirmek için bir siber girişimde de birlikte çalışacaklar.

Intel Security Hakkında

McAfee’yi bünyesine katarak daha da güçlenen Intel Security; Security Connected stratejisi, donanımla genişletilmiş güvenliğe olan yenilikçi yaklaşımı ve eşsiz McAfee Global Threat Intelligence ile, dünyanın her yerinde kurumsal ve bireysel kullanım için, sistemleri, ağları ve mobil cihazları koruyan proaktif, denenmiş güvenlik çözümlerini ve servisleri geliştirmeye yoğun bir şekilde odaklanmıştır. Intel Security, güvenliği her mimaride ve her bilgi işlem platformunda temel bir bileşen yapmak için, McAfee’nin deneyim ve uzmanlığını, Intel’in yenilikçi ve denenmiş performansı ile birleştiriyor. Intel Security’nin misyonu, dijital dünyada herkese tehlikesiz ve güvenli bir şekilde yaşama ve çalışma güvencesi sağlamaktır. www.intelsecurity.com.

 ###

 

 

Not: Intel, Intel logosu, McAfee ve McAfee logosu, Intel Corporation’ın ABD ve diğer ülkelerde tescilli ve kayıtlı tescilli ticari markalarıdır. Diğer isimler ve markaların haklarının başkalarına ait olduğu iddia edilebilir.

 Hiç bir bilgisayar sistemi tam güvenli olamaz. 

 Belirli şartlar altında nasıl gelişeceğinin örnekleri olarak tanımlanan kârlılık senaryoları, gelecekte kâr marjlarını etkileyebilir ve kârları artırabilir. Şartlar değişebilir. Intel Security kârlarda herhangi bir artışı garanti etmez.

 © 2016 Intel Corporation